Here u have!

Kolla, jag har varit hurtig och gjort en tacopaj idag!


Här har ni receptet, mycket god pch lätt gjord paj! :

Pajdeg:

Ingridienser: 3 dl vetemjöl.
125 g smör.
1-2 msk vatten.
1 tsk salt.

Så här gör du: 
-
Sätt ungnen på 225 grader.
- Bland mjöl och smör i en matberedare eller knåda för hand.
- Tillsätt vatten och salt och gör en smidig deg. 
- Tryck ut pajdegen i en pajform med löstagbar kant och förgrädda pajdegen i 10-12 minuter. Tills den får fin färg.

Tacofyllning:

Ingridienser: 400 g nötfärs.
1 gul lök.
2 st vitlöksklyftor.
Smör till stekning.
2 dl passerade tomater.
Ett paket taco kryddmix.
Salt
Peppar.
400 g kidneybönor.
3 dl texmex ost (går även bra med lagrad ost) 
En halv grön paprika och en halv gul (själv tog jag en hel orange.)
8 stora coktailtomater (själv tog jag små minitomater) 

Så här gör du:
- Börja med pajdegen. Kavla/tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant som är ca 26 centimeter i diameter. Förgrädda pajdegen.

- Sätt sedan ugnen på 200 grader när pajdegen är klar.

- Skala och hacka lök och vitlök. Fräs det, fast utan att den får färg.
- Häll sedan i köttfärsen. Stek köttfärsen tills köttfärsen smular sig.
- Häll på de pressade tomaterna och sedan kryddmixen. Läs på påsen hur mycket vatten som ska tillsättas.
- Låt kättfärssåsen koka upp, så vätskan dunstar bort. Utan lock.
- Smaka av, peppra och salta ifall det behövs.

- Skölj av kidneybönorna och låt det rinna av, häll det sedan i köttfärsen.
- Blanda i hälften av texmex osten tills den smälter.

- Häll över köttfärsen till pajformen. 
- Strö över resten av texmex osten.
- Dekorera med tomater och paprika. 

- Grädda i mitten av ugnen i cirka 40 min.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback